Het belang van Keratine!

Gepubliceerd op 14 oktober 2019 om 12:00

Ik krijg altijd complimenten over hoe mooi verzorgd mijn handen en voeten zijn. Er word vaak uitgegaan dat dit komt omdat ik weinig huishoudelijk werk doe. Niets is minder waar! Dagelijks kook ik en maak ik schoon, en tuinieren is een persoonlijke hobby van mij! Beschermende handschoenen gebruik ik hier niet regelmatig bij, dat is een een gewoonte die ik mijzelf helaas niet aan heb kunnen leren. Natuurlijk kan je regelmatig de nagels op je handen en teentjes op je voeten mooi lakken of laten lakken, om er verzorgd uit te zien. Maar dit is lang niet alles, want je huid zelf is namelijk ook heel erg belangrijk! Minstens een keer in de week maak ik tijd voor een uitgebreide huidverzorging voor mijn handen en voeten. Voor effectief resultaat zijn producten met ingrediënten van goede kwaliteit essentieel. Dat is de reden dat ik vandaag de aandacht wil trekken naar Keratine! Je hebt waarschijnlijk regelmatig gehoord van Keratine behandelingen voor haren, maar Keratine is ook heel gezond voor je huid! Dit komt voornamelijk vanwege het feit dat Keratine een taai, onoplosbaar eiwit is dat voorkomt in onder andere de buitenlaag van de menselijk huid. De buitenste cellaag van jouw huid is zo taai en waterafstotend vanwege de Keratine die het bevat. Bij eeltvorming op bijvoorbeeld handen en voeten neemt het aantal cellen met Keratine sterk toe. Keratine bevattende cellen worden voortdurend afgestoten en vervangen door nieuwe cellen. Dus Keratine is eigenlijk een bouwstof die altijd al in je huid aanwezig is. Deze bouwstof maakt je huid sterker. Hoe minder keratine je in je huid hebt, dus te zwakker je huid dus is. Daarom is het voeden van onze huid met keratine heel erg belangrijk!

Door de toevoeging van de Keratine, krijgt je huid dus extra eiwitten. Deze extra eiwitten zorgt over de bescherming van de beschadigde nagels: het schillen, verzwakken, verzachten en afpellen van je nagels vanwege externe oorzaken. Dit gebeurt door het vernieuwen van de nagel oppervlak met de vezelachtige eiwitten die zich bevinden in de Keratine. Dit is de reden dat onze Manicure Gloves en Pedicure Socks zo rijk zijn aan Keratine.

Reactie plaatsen

Reacties

Madelief Bakker
2 jaar geleden

Bedankt voor het delen van uw artikel, het is zo nuttig voor mij.

Madelief Bakker
2 jaar geleden

https://safetytrainings.nl/