Shea Butter

Gepubliceerd op 1 februari 2020 om 18:00

Je hebt het misschien wel voorbij horen komen: de grote voordelen van Shea Butter, ook wel bekend als Karite boter, voor je huid!

Maar weet jij ook waarom? Wij hebben de verklaring!

Shea Butter is een plantaardig vet gewonnen uit de vrucht van de Afrikaanse boom Vitellaria paradoxa-kariteboom, ook wel boterboom genoemd. De karateboom staat bekend al " de boom des levens", vanwege haar vele bijzondere eigenschappen. Deze boom wordt nergens anders in de wereld gekweekt en krijgt de eerste vruchten pas na 15-20 jaar komen.

In onbewerkte vorm is shea butter meestal ivoorkleurig, en de meer bewerkte vormen hebben een witte kleur. Voor de bereiding van dit vet worden de noten/zaden van deze vruchten ontdaan van het vruchtvlees en op verschillende manieren gedroogd en geplet. Na verwijdering van het omhulsel worden de zaadkiemen verhit en tot een vettige massa gemalen. Ten slotte wordt hier water aan toegevoegd, wat gevolgd wordt door een tijdrovend karweitje, namelijk het scheiden van alle ongewenste bestanddelen van het vet. De op deze manier gewonnen shea butter is vettig en talkachtig en heeft een eigenaardige geur. Shea Butter bevat een hoge gehaald aan vitamine A, E en F, triglicerides (80%) en onverzekerbare vetten (17%). Dankzij zijn voedende, verzachtende, verzorgende en de beschermende kwaliteiten, wordt Shea Butter veel gebruikt in cosmeticaproducten. Vitamine A stimuleert celdeling en de aanmaak van collageen waardoor de conditie van elasticiteit van de huid verbetert.

Shea Butter is enorm hydraterende vanwege de vitamine F en alantoine die het bevat, wat het herstellend vermogen van de huid optimaal stimuleert. Bovendien is Shea butter een ontstekingsremmend ingredient. En tot slot, dankzij de aanwezigheid van vitamine E houdt het product goed vocht vast en werkt het als een natuurlijk antioxidant.

Met al deze voordelen, is Shea butter een onmisbaar ingredient in onze manicure handschoenen en pedicure sokken. De creme in de handschoenen en sokken is rijk gevuld met Shea Butter, zodat je huid er optimaal van profiteert!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.