Voetverzorging thuis. Hoe maak je onze voeten mooi en gezond?

Gepubliceerd op 21 april 2021 om 10:00

Voetverzorging thuis. Hoe maak je onze voeten mooi en gezond?

 

Als wij willen dat onze voeten niet alleen mooi zijn voor het oog, maar ook gezond blijven tegen alle belastingen die op hun lot vallen, moeten wij thuis zorgvuldig voor ze zorgen!

Hielenverzorging is een van de meest gevoelige onderwerpen in de voetverzorging. Veel mensen besteden geen aandacht aan de verzorging van de hielen. Maar iedereen wil dat de hielen er mooi en verzorgd uit zien. En zeker als het slipper-seizoen aankomt!

Als wij goed nadenken over de functie van onze hielen, gaan wij realiseren dat ze voortdurend de druk van onze hele lichaam dragen. En deze druk verdubbelt tijdens het lopen.

Het is niet verbazend dat de huid op onze hielen al snel droog is. En dat is niet alleen maar esthetisch onprettig om naar te kijken, soms is het ook pijnlijk. 

Droge hielen herken je aan een harde, droge huid rond de rand van de hiel. De hielen kunnen er verkleurd uitzien met witte kloofjes of verticale barstjes. Als je geen initiatief neemt dan kan het tot de erge consequenties leiden, zoals hielkloven. 

Pijnlijke en vermoeide voeten kunnen van invloed zijn op hoe je je voelt. Daarom verdienen onze hielen meer aandacht en goede verzorging. 

Het is belangrijk dat wij goed begrijpen en ons orienteren op welke middelen ons helpen bij het verzorgen en herstellen van de hielen.

Bij ernstige vormen van pijn in uw hielen moet je natuurlijk al je arts raadplegen. Maar het is altijd beter om preventief hier aan te werken. Bijvoorbeeld, door op tijd te beginnen met de verzorging door middel van het gebruik van goede producten.

Ik wil je enkele tips geven om thuis voor je voeten en hielen te zorgen. Must-have producten voor thuisgebruik zijn:

1. Gebruik een goede scrub om dode huiddeeltjes te verwijderen. Minstens een keer, liefst twee keer per week moeten de voeten grondig met een scrub worden gereinigd. 

  1. Veeg na het scrubben je voeten goed af. Denk eraan om met een handdoek tussen je tenen te lopen en droog ze af. 

  2. Een van de belangrijke punten hier is het vijlen van de droge huid. Vergeet niet om dit proces zo hygiënisch mogelijk toe te passen. Er bestaan op de markt vijlen met wegwerp strips voor eenmalig gebruik. Deze raden wij dan ook aan. Ze zijn lekker handig en helpen met het verwijderen van het verzachte stratum corneum / dode huiddeeltjes/. Let op: gebruik nooit een scheermes voor dit proces!

  3. Nu je je hielen hebt gevijld, is het belangrijk om ze goed hydrateren middels het inmasseren van een crème naar keuze. Het is heel goed om een vette en vochtinbrengende crème op je hielen te smeren nadat je je voeten hebt schoongemaakt. Een extra tip is om er een te gebruiken met een lekker geurtje. Dat is dubbel genieten!

  4. Na het aanbrengen van de crème is het tijd om lekkere katoenen sokken aan te trekken. Vermijd het gebruik van synthetische stoffen!

Als je deze procedure elke week uitvoert, zal de huid van je voeten en hielen heerlijk zacht zijn, net als die van een kind. Als je thuis eenmaal de smaak van voetverzorging hebt geproefd dan blijf je het herhalen.

Als je niet genoeg tijd heb voor de hele procedure, kan je natuurlijk ook gewoon onze keratine pedicure sokken ‘s Nachts  voordat je gaat slapen aantrekken. Als je deze ‘s Ochtends uitrekt en de crème nog 3-4 minuten in je huid masseert. 

Met dit product pak je de volgende punten aan:

 

  1. Het schillen, verzwakken, verzachten en het afpellen van je teennagels vanwege externe oorzaken. Dit gebeurt door het vernieuwen van de teennagel oppervlak met de vezelachtige eiwitten die zich bevinden in de Keratine van het product. Het vernieuwt ook je huid met de celverjongende werking van D-panthen.
  2. Het beschermt je huid de hele dag lang tegen UV-licht met behulp van Methoxycinnamate
  3. Het laat je huid de verloren vochtigheid herstellen
  4. Het bereid je voeten voor op een pedicure door ze te verzachten binnen een korte tijd. De speciale formule heeft geen water nodig
  5. Het is beschermend tegen een vroege veroudering van de huid vanwege het gebruik van Multivitamin Complex

Tijdens het uitkiezen van producten voor thuisgebruik, raden wij altijd aan om te focussen op producten zonder parabenen en minerale oliën. Het is namelijk bewezen dat deze een negatief effect hebben op de kwaliteit van je huid. 

Dit is dat onze producten parabeen-vrij en Vegan zijn! Door de huid van de voeten goed te blijven verzorgen, kunnen verdere problemen voorkomen worden. Doe dit dus ook! LoveYourself

Treat Yourself.

 

Nerma

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.